Het is bekend dat het dagelijkse leven de afgelopen jaren een stuk duurder is geworden.

De prijs van de kampen is vrijwel gelijk gebleven. Echter, zonder subsidie van de verschillende instanties binnen de Oud-Katholieke Kerk of de bereidwilligheid van de mensen om het Jeugdwerk te steunen zouden de Jeugdkampen niet meer kunnen draaien.

Via deze weg willen we graag nogmaals iedereen bedanken die al meer dan 85 jaar ons helpt om geschikte opslag te vinden voor het kampmateriaal. Er is best veel ruimte nodig om alle tenten, banken, tafels, keukenspullen, spellen en gereedschap in goede staat te houden. En natuurlijk staan er ineens 5 of 6 keer per jaar 20 kampleiders op de stoep om het materiaal te onderhouden of in en uitladen voor de kampen.

 

De O.R.K.A. is de vaste sponsor van de jeugdkampen. Al vele jaren geeft deze instantie subsidie voor iedere deelnemer. Hierdoor wordt de prijs sterk verlaagd.

 

Het ZAKamp heeft de afgelopen jaren extra activiteiten kunnen aanbieden zoals kanovaren, kruisboogschieten, mountainbiken en de survival dag en het Landkamp heeft een paar hele gave excursies achter de rug. Deze extraatjes waren alleen mogelijk door de steun van de O.R.K.A.

Sinds 2016 ontvangt het Zeilkamp een extra subsidie van Stichting Adelbertus Ahuysfonds, waardoor hier ook een verlaging van de deelnemersbijdrage is gerealiseerd. 

Daarnaast ontvangen het Landkamp en ZAK sinds 2017 ook een subsidie van het Oud-Katholiek Jeugdfonds

Subsidies en giften