top of page

De stichting OK Jeugdkampen organiseert ieder jaar drie zomerkampen voor jeugd en jong-volwassenen in verschillende leeftijdsgroepen. De kampen worden geleid door een groep van ongeveer 20 kampleiders die 4 keer per jaar in een weekend de kampen voorbereiden. Tijdens deze weekenden wordt het programma uitgewerkt dat invulling gaat geven aan het thema wat voor dat jaar gekozen is. Speurtochten worden uitgezet, excursies worden geboekt, kampmateriaal wordt in orde gemaakt en vervangen waar nodig.

 

Eén ding is zeker, de kampleiding gaat dit ook nog heel veel jaren volhouden. Het is namelijk helemaal niet vervelend om kampleider te zijn! Als je zelf boven de 18 bent en interesse hebt om met ons elke zomer een week kamp te begeleiden, neem dan contact met ons op. 

 

Alle leiding heeft sinds 2015 een geldig VOG op zak. 

 

Het Oud-Katholieke geloof komt binnen de kampen aan bod door een gepast gebed voor en na het eten. Ook komen onze jongerenpastor Thelma elk kamp een dag langs om de sfeer te proeven en een Oud-Katholiek uurtje te doen.

Wat zijn de OK Jeugdkampen?

IMG_1252.HEIC

Ons voordeel is wel, dat als we éénmaal iemand mee hebben op kamp, dit vaak niet voor maar 1 jaar is. Het jaar daarop zien we diegene vaak weer terug, soms ook met meer vrienden en vriendinnen, omdat het toch wel heel erg gezellig is zo'n zomerkamp. We zorgen er dus ook voor dat we toch ieder jaar wat nieuws te bieden hebben op deze kampen, zodat het geen bekend programma wordt voor deelnemers die al langer mee gaan.

 

Wij gaan in ieder geval door met onze huidige promotie in de vorm van de kampfolders en de persoonlijke werving, maar we willen eigenlijk alle parochies oproepen om de zomerkampen nog meer onder de aandacht te brengen. Hoeveel verhalen doen er niet de ronde in onze Oud-Katholieke gemeenschap over de kampen. Om nog maar te zwijgen van de relaties die begonnen zijn op één van de zomerkampen, deze zouden we eigenlijk eens moeten gaan tellen, we zijn wel benieuwd naar het aantal.

 

Eén ding staat in ieder geval vast, de zomerkampen zijn er al meer dan 90 jaar. En in deze 90 jaar is er bijna ieder jaar wel een zomer- of een voorjaarskamp geweest. Het is enorm gezellig op kamp, je leert leeftijdsgenoten uit de Oud-Katholieke gemeenschap kennen die je anders waarschijnlijk nooit zou spreken.

De kampleiding merkt ook ieder jaar weer dat het niet uitmaakt uit welk gedeelte van Nederland de deelnemers komen, ze kunnen het na een week kamp allemaal erg goed met elkaar vinden. Na het kamp wordt er vaak nog contact gehouden en hier heeft het internet de laatste jaren goed bij geholpen.

IMG_1629.JPEG

Naast het landkamp, ZAKamp en zeilkamp wordt er ook een voorjaarskamp (VJK) georganiseerd. Dit is ook een Oud-Katholiek kamp, maar valt niet onder de OK Jeugdkampen. Het VJK heeft een andere commissie, maar veel kampdeelnemers van de OK Jeugdkampen, kampleiders, en oud-deelnemers/ouders gaan mee met het VJK. Het VJK is een kamp voor iedereen! Kinderen, volwassenen, gezinnen, alleenstaanden, vrienden en vriendinnen, Oud-Katholieken en niet-Oud-Katholieken, iedereen is welkom tijdens het hemelvaartsweekend. 

Vind je het nog spannend om je kind van 8 jaar een hele week mee te sturen op kamp, dan is het VJK ook een aanrader! Hier kan er kennisgemaakt worden, terwijl je er zelf bij bent, met kinderen en leiding die meegaan, zodat je kind niet helemaal alleen op kamp gaat en alvast wat mensen kent. Bezoek voor meer informatie de website van het VJK: www.okvoorjaarskamp.nl of stuur een mailtje naar de commissie: okvoorjaarskamp@gmail.com

20220528_134855.jpg
bottom of page