top of page

De kampen worden geleid door een groep van ongeveer 20 kampleiders die 4 keer per jaar in een weekend de kampen voorbereiden. Tijdens deze weekenden wordt het programma uitgewerkt dat invulling gaat geven aan het thema wat voor dat jaar gekozen is. Speurtochten worden uitgezet, excursies worden geboekt, kampmateriaal wordt in orde gemaakt en vervangen waar nodig.

 

Eén ding is zeker, de kampleiding gaat dit ook nog heel veel jaren volhouden. Het is namelijk helemaal niet vervelend om kampleider te zijn! Als je zelf boven de 18 bent en interesse hebt om met ons elke zomer een week kamp te begeleiden, neem dan contact met ons op. 

 

Alle leiding heeft sinds 2015 een geldig VOG op zak. 

 

Het Oud-Katholieke geloof komt binnen de kampen aan bod door een gepast gebed voor en na het eten. En vaak is een programma onderdeel discussieren in de vorm van een overwegingsspel of soort van lagerhuis. Voor de jongere kinderen op het Landkamp wordt er altijd iets gedaan in de vorm van een knutselwerk of het uitbeelden van een bijbelverhaal.

Ook komen onze jongerenpastors, Erna en Thelma, elk kamp een dag langs om de sfeer te proeven en een Oud-Katholiek uurtje te doen.

Wat zijn de OK Jeugdkampen?

IMG_1252.HEIC

Ons voordeel is wel, dat als we éénmaal iemand mee hebben op kamp, dit vaak niet voor maar 1 jaar is. Het jaar daarop zien we diegene vaak weer terug omdat het toch wel heel erg gezellig is zo'n zomerkamp. We zorgen er dus ook voor dat we toch ieder jaar wat nieuws te bieden hebben op deze kampen, zodat het geen bekend programma wordt voor deelnemers die al langer mee gaan.

 

Wij gaan in ieder geval door met onze huidige promotie in de vorm van de kampfolders en de persoonlijke werving, maar we willen eigenlijk alle parochies oproepen om de zomerkampen nog meer onder de aandacht te brengen. Hoeveel verhalen doen er niet de ronde in onze Oud-Katholieke gemeenschap over de kampen. Om nog maar te zwijgen van de relaties die begonnen zijn op één van de zomerkampen, deze zouden we eigenlijk eens moeten gaan tellen, we zijn wel benieuwd naar het aantal.

 

Eén ding staat in ieder geval vast, de zomerkampen zijn er al meer dan 85 jaar. En in deze 85 jaar is er bijna ieder jaar wel een zomer- of een voorjaarskamp geweest. Het is enorm gezellig op kamp, je leert leeftijdsgenoten uit de Oud-Katholieke gemeenschap kennen die je anders waarschijnlijk nooit zou spreken.

De kampleiding merkt ook ieder jaar weer dat het niet uitmaakt uit welk gedeelte van Nederland de deelnemers komen, ze kunnen het na een week kamp allemaal erg goed met elkaar vinden. Na het kamp wordt er vaak nog contact gehouden en hier heeft het internet de laatste jaren goed bij geholpen.

IMG_1629.JPEG
bottom of page